Skip til hoved indholdet
    Hjem Forældreinformation Året rundt

Året rundt

Årshjul Børnehuset Højbo

Januar

I januar måned har vi fokus på dyrenes madforråd og hvordan dyrene klarer sig i vinterhalvåret. At arbejde med dyrenes færden om vinteren giver børnene mulighed for at forstå og respektere naturen omkring dem.


Februar

I februar fordyber vi os i eventyr og fortællinger. Eventyr skaber en magisk og fantasifuld atmosfære, der inspirerer børnenes nysgerrighed og læring. 

Desuden arbejder vi med traditionen fastelavn - Vi slår katten af tønden fredag den 28. februar 2025


Marts 

Vi undersøger vores lokalsamfund, hvad kan vi opleve i vores lokalområde, vi lærer kulturforståelse og historie.


April 

I april fokuserer vi på affald og genbrug gennem vores deltagelse i Naturfredningsforeningens landsdækkende affaldsindsamling. 

Påskefrokost fredag den 11. april 2025 


Maj

Temaet er fra jord til bord og kompost. Gennem arbejdet med temaet får børnene adgang til at lære om planter, nedbrydelsesprocesser, grønt affald og mad som en naturressource.

Højbo holder plantedag med børnene den 3. maj.  2024
Alle børn og voksne i Børnehus Højbo tager en blomst eller plante med hjemmefra, som vi planter i fællesskab. 


Juni

Vi fortsætter med temaet fra jord til bord og fordyber os i at undersøge biodiversiteten i vores have.  Vi bringer biodiversitet ned i børnehøjde ved at inddrage børnene i aktiviteter omkring at skabe en mere vild have. 

Højbo inviterer forældrene til bæredygtig midsommer  forældrekaffe den 14. juni. 2024 kl. 14-16


Juli & August

I juli og august undersøger vi dyrelivet under vandoverfladen og luften. At undersøge dyr i både vand og luft med børnehavebørn er en fantastisk måde at introducere dem til den naturlige verden på. 


September

I september beskæftiger vi os med "Hvad jeg kan, hvem jeg er".

Naturens uge i uge 36 - Årets tema Biodiversitet

Vi arbejder intensivt med Fri for Mobberi.  Tolerance er ét af de vigtige elementer i trygge børnefællesskaber, derfor har vi fokus på hinandens forskelligheder og at det er ok at være sig selv som man er. 

Vi holder Høstfest med børnene den 20. september 2024


Bæredygtig Monstermåned Halloween. Emnet fremmer kreativitet og fantasi hos børnene og styrker deres fødselsmæssig udvikling. Oktober


November & December

Bæredygtig jul i HøjboI Højbo omfavner vi en bæredygtig tilgang til julen. Vi bruger forskellige genbrugsmaterialer til vores juledekorationer, lærer børnene om vigtigheden af at beskytte naturen og opfordrer til valg af miljøvenlige gaver. D

Den 13. december inviterer Børnehuset Højbo alle forældre til Lucia optog og julehygge kl. 8.30- 10.00 2024